Type and press Enter.

Yamaaoi el wasabi que creix al Montseny

Yamaaoi el wasabi que creix al Montseny

Pau Gelman i Arnau Riba cultiven amb èxit al Montseny, wasabi, una planta famosa al Japó i una de les més difícils de cultivar del món.

Yamaaoi Wasabi és la primera i més nova granja de wasabi de tota la regió mediterrània i una de les més exitoses fora del Japó. L’empresa va néixer l’octubre del 2018 després d’anys de recerca en què es considera una de les fàbriques més difícils del món per la complexitat i l’enorme necessitat de canvis ambientals.

El projecte va néixer a la primavera del 2016 i a finals del 2018 l’empresa va veure la llum.


Dirigit per dos socis, Arnau Riba i Pau Gelman, avui dona servei a centenars de restaurants de tot Espanya i Europa, entre els quals hi ha alguns dels xefs i establiments més reconeguts del panorama internacional.
També ofereix serveis a particulars a través de la seva botiga en línia i punts de venda.

La plantació està situada al centre del Montseny, a prop del municipi de Viladrau (Girona), famós per la qualitat de la seva aigua mineral.
En aquestes aigües cristal·lines, entre la grava i sota el dosser del bosc, creixen plantes utilitzant antigues terrasses agrícoles restaurades. El respecte al medi ambient és una prioritat absoluta a la nostra feina diària.


Yamaaoi subministra tiges, fulles i flors de wasabi a restaurants, cuines especialitzades i als amants de la cuina japonesa. Entre els clients i el personal de Yamaaoi s’hi inclouen alguns dels millors xefs del món. A més de wasabi, a la finca també es cultiven altres cultius japonesos que són difícils d’obtenir en les condicions mediterrànies.

Al Japó, el wasabi silvestre creix a prop dels rierols d’alta muntanya.


La missió de Yamaaoi és descobrir com a la conca mediterrània, l’equilibri de sol, ombra, temperatura i humitat pot facilitar el creixement d’aquesta planta, que triga dos anys a collir-se per al consum.

L’amor per la cuina i la cultura japonesa en general va donar lloc a la idea de cultivar wasabi, considerada com una de les professions més complexes del món.