Type and press Enter.

nano hortalisses japoneses a Catalunya

Ebio Vegetal – l’horta japonesa de l’Empordà

Hidenori Futami cultiva des de fa vuit anys verdures típiques de la gastronomia japonesa a Pals (Girona). Clients com els restaurants Dos Palillos o Koy Shunka avalen la qualitat del producte.

Hidenori Futami, un japonès nadiu d’Osaka, va quedar tan impressionat amb la Costa Brava quan va arribar aquí per primera vegada, que va decidir mudar-se amb la família a Pals, a la costa de la Costa Brava. També va portar un dels seus tresors: la seva col·lecció de llavors. Es va triar la zona de Pals per les condicions climàtiques i la proximitat al riu, indispensable per a l’horta. Ara, a la seva granja, Hidenori cultiva nanovegetals, flors diminutes i capolls que contenen tots els sabors i aromes d’una planta més gran en forma concentrada.

La meva intenció és compartir amb la natura i establir-hi una relació d’intercanvi.

Hidenori Futami

Hidenori Futami, un petit agricultor japonès de verdures nipones i mini verdures que després ven a restaurants de Girona i Barcelona amb la marca Ebio. Nano verdures, flors diminutes i brots microscòpics en què es concentra tot el sabor que una gran planta pot contenir. Un autèntic viatge per al paladar. El mateix que van fer ell i la seva família des d’Osaka després de triar l’Empordà com a nou enclavament per cultivar les llavors i fer créixer la família.

Va triar aquesta zona per les seves condicions climàtiques i per la proximitat del riu, elements indispensables per mantenir els horts en perfecte estat. A Hidenori s’observa un ordre i una pulcritud dignes d’algú que té cura de respecte a un altre ésser. Posa atenció a cadascun dels productes que recull: naps, herbes, verdures… Ingredients que poden semblar d’un altre planeta per la mida, els colors i les formes. Característiques que els xefs de grans restaurants adoren incloure en els seus plats i que, cada vegada més, ajuden a integrar aquestes miniatures al receptari de la nostra cuina.

Més informació a la seva pàgina web o segueix-los a Instagram.